Clasamentul excavatoarelor lansate în 2023

Bine v-am găsit, pasionați ai utilajelor!

În acest articol, trecem în revistă cele mai importante 10 excavatoare lansate anul acesta. Topul nostru de astăzi este realizat în funcție de greutatea operațională, așa că vom începe de la cel mai mic la cel mai mare.

 

Demarăm cu locul 10, ocupat de Develon DX63-7, care are o greutate operațională de 6,3 tone și un motor de 59 de cai putere. Conform producătorului sud-coreean, noul excavator este ideal pentru lucrul în spațiile greu accesibile și poate fi folosit în construcții, peisagistică, utilități, agricultură, reciclare și, desigur, pentru închiriere.

Locul 10: Develon DX63-7

Locul 9 este revendicat de Hyundai HX65A, un excavator din categoria 6,5 tone, echipat cu un motor care generează 65 de cai putere. Producătorul sud-coreean se impune pe piața echipamentelor compacte datorită unei cabine spațioase și confortabile, precum și grație unor dotări premium: monitor tactil de 7 inch și camere video laterale și marșarier.

Locul 9: Hyundai HX65A

Pe locul 8, se află varianta pe roți a modelului precedent, respectiv Hyundai HW65A, care cântărește tot 6,5 tone și care este echipat cu același motor de 65 de cai putere. Diferența o face ușurința în manevrare și polivalența de care dă dovadă acest utilaj. Desigur, poate fi folosit pentru o multitudine de sarcini, dar el este special creat pentru șantierele urbane.

Locul 8: Hyundai HW65A

Locul 7 îi revine tot unui excavator sud-coreean, Doosan DX85R-7. În fond, este unul dintre ultimele utilaje care poartă numele Doosan, pentru că, după cum bine știm, Develon este acum noul brand. Dar să revenim la modelul DX85R-7, care are o greutate operațională de 8 tone și un motor de 65 de cai putere. Principalele atuuri sunt forța și consumul redus de combustibil.

Locul 7: Doosan DX85R-7

Pe locul 6, se situează Yanmar SV100-2A. Așadar, supremația sud-coreenilor este întreruptă de un producător japonez. Acest model are 10 tone și este dotat cu un motor de producție proprie, de 72 de cai putere. În fond, Yanmar este un nume arhicunoscut când vine vorba de fabricarea de motoare fiabile, motoare care sunt folosite și de către alți producători de utilaje.

Locul 6: Yanmar SV100-2A

Locul 5 este adjudecat de Hyundai HW100A, ceea ce ne face să realizăm că producătorul sud-coreean a avut un an 2023 foarte încărcat. Acest model cântărește 11 tone și are un motor de fix 100 de cai putere. Promite un mediu de lucru mai mult decât plăcut și ușurință în operare. Am încheiat citatul. Noi adăugăm compact și elegant.

Locul 5: Hyundai HW100A

Locul 4 îi este atribuit noului brand Develon, despre care am vorbit mai devreme, care se mândrește cu modelul DX140LC-7K, un excavator de 14 tone și o motorizare de 115 cai putere. Acest utilaj aduce îmbunătățiri față de modelul antecedent, în materie de siguranță, mentenanță și confort. În plus, inginerii sud-coreeni au îmbunătățit vizibilitatea pentru operator.

Locul 4: Develon DX140LC-7K

Urcă pe podium Case WX175E SR, un excavator pe roți care are o greutate operațională de 19 tone și este echipat cu un motor de 170 de cai putere. Conform producătorului american, acest utilaj este perfect pentru șantierele urbane, datorită agilității și manevrabilității de care dă dovadă. Totodată, se adaptează fără probleme la orice gen de lucrare de infrastructură.

Locul 3: Case WX175E SR

Locul secund le aparține suedezilor de la Volvo, care au lansat anul acesta modelul EC300E, un excavator de 30 de tone, dotat cu un motor de 254 de cai putere. Acest utilaj este ideal pentru demolări, mai ales datorită alonjei de 10 metri și capacității de încărcare de 11,5 tone.

Locul 2: Volvo EC300E

Lider incontestabil în clasamentul nostru de astăzi este tot un reprezentant al renumitului fabricant suedez Volvo. Excavatorul EC500 are 50 de tone și 362 de cai putere, însă trăsătura definitorie nu ține de forța utilajului, ci de gradul ridicat de siguranță pe care îl asigură. Totul, grație camerelor care redau o imagine la 360 de grade, plus sistemul automat de detecție a obstacolelor.

Locul 1: Volvo EC500

Topul excavatoarelor se oprește aici. Până data viitoare, să auzim numai de bine!

 

 

Autor: Cătălin Vlăsceanu