EMISIUNI

Inteligența artificială în construcții

Inteligența artificială în construcții

Astăzi, aflăm care sunt șansele ca inteligența artificială să înlocuiască angajații din șantiere. Fondul Monetar Internațional preconizează că 40% din locurile de muncă la nivel global vor fi afectate în viitorul apropiat de inteligența artificială, iar sectorul construcțiilor nu va fi ocolit, așa că se cuvine să acordăm atenție sporită acestui subiect.

Transformarea utilajelor diesel în utilaje electrice

Transformarea utilajelor diesel în utilaje electrice

Am tot vorbit în emisiunile noastre despre tranziția către utilaje electrice și despre direcția în care se îndreaptă industria, în scopul de a reduce poluarea. Astăzi, vorbim despre eforturile unei companii americane de a face ceva mai mult decât a privi către viitor cu speranță. ZQuip, o subsidiară a Moog Construction, transformă utilajele de construcții diesel în utilaje electrice.

Top 10 utilaje ale anului 2023

Top 10 utilaje ale anului 2023

Vă prezentăm clasamentul primelor 10 utilaje ale anului 2023, conform renumitei publicații Lectura Specs. Specialiștii germani s-au raportat la numărul de căutări online pe portalul Lectura când au încropit acest top 10, așadar am luat în considerare o singură sursă pentru realizarea emisiunii de astăzi. Vizionare plăcută!

Cum va arăta industria utilajelor în 2024

Cum va arăta industria utilajelor în 2024

Ne aflăm la început de an, așa că toată lumea se întrece în proiecții și se întreabă ce ne așteaptă în 2024. Renumita publicație Off-Highway Research susține că industria de utilaje se va relaxa anul acesta. Practic, vorbim despre o încetinire a ritmului de cumpărare, cuprinsă între 5% și 10% raportat la 2023. Economia este ciclică, așa că nu este…

Când se trece de la diesel la electric

Când se trece de la diesel la electric

Când este momentul oportun să facem tranziția de la motoare termice la electrice? Fabricanții de utilaje au crescut numărul de produse electrice din portofoliul lor, așa că acest moment ar putea veni mai devreme decât ne așteptăm. Totuși, publicația Off-Highway Research preconizează că numărul miniexcavatoarelor electrice vândute anul acesta în Europa este de doar 1.000, respectiv 0,5% din total.