TOP 5 utilaje pe șantiere

Bine v-am găsit, pasionați ai utilajelor!

Să presupunem că vreți să vă deschideți o afacere în domeniul construcțiilor. Ați auzit că se câștigă bine și aveți un dezvoltat spirit antreprenorial. Punctul de plecare trebuie să fie încropirea unui plan de bătaie și, mai ales, punerea pe hârtie a cheltuielilor necesare demarării afacerii. Să le spunem mai degrabă investiții, nu cheltuieli. Vorbim, desigur, despre utilaje.

 

Buldozerele sunt poate primele utilaje la care ne gândim când auzim sintagma „echipamente grele”. Aceste utilaje sunt dotate în partea din față cu lame imense, pentru a putea împinge mari cantități de pământ sau materiale. Buldozerele sunt, de asemenea, ideale pentru nivelat, dată fiind greutatea proprie și puterea imensă pe care o produc. Aceste utilaje pot aplatiza totul în calea lor. Există diferite dimensiuni de buldozerele, așa că trebuie să alegeți utilajul în funcție de necesități.

Buldoexcavatoarele sunt poate cele mai versatile utilaje de construcții din lume. Sunt apreciate și iubite de românii de pretutindeni. Și motivele sunt întemeiate. Buldoexcavatorul este dotat cu o cupă pentru excavare și o cupă de încărcare. Așadar, buldoexcavatorul este o combinație între un excavator și un încărcător frontal. Cupa din față poate fi folosită și pentru a împinge diverse materiale sau reziduuri.

Buldoexcavatoarele sunt atât de populare și pentru că pot fi dotate cu diferite atașamente la capătul brațului și, bineînțeles, cupe de diferite forme și dimensiuni. Aceste utilaje sunt folosite, cu precădere, pentru lucrări mai mici. Unul dintre marile avantaje ale buldoexcavatoarelor este că deplasare se face pe roți, și nu pe șenile. Asta înseamnă că aceste utilaje pot fi conduse pe drumurile publice fără probleme.

Miniîncărcătoarele sunt în topul utilajelor de construcții, pentru că pot îndeplini o multitudine de sarcini, pe orice șantier. Sunt foarte utile și versatile. Cupa unui miniîncărcător poate împinge, încărca și transporta pe distanțe scurte diferite materiale sau deșeuri. Totodată, aceste utilaje sunt compatibile cu o gamă largă de atașamente, inclusiv accesorii de forat sau excavat.

Una dintre trăsăturile definitorii ale miniîncărcătorului este dimensiunea sa compactă. Este un echipament robust și extrem de manevrabil. Practic, este o plăcere să îl conduci. Dimensiunile sale reduse vă permit să ajungeți în cele mai inaccesibile locuri, în spații în care majoritatea utilajelor nu s-ar putea strecura.

Excavatoarele, așa cum le spune și numele, sunt folosite pentru excavări. Cu toate astea, pot fi folosite pentru îndeplinirea mai multor sarcini. Pe lângă a săpa, puteți să demolați o clădire sau un imobil cu ajutorul unui excavator și puteți curăța rapid terenul în urma acestei activități distructive.

Chiar dacă sunt folosite, în special, pentru săpături, excavatoarele pot fi dotate cu atașamente dintre cele mai diverse. Între acestea, foreze și picoane, tocătoare vegetale, graifere și pulverizatoare. Cabina unui excavator se rotește la 360 de grade, ceea ce vă permite să lucrați în cele mai dificile condiții. Dacă punem la socoteală și șenilele din metal sau cauciuc, niciun obstacol nu vă poate sta în cale.

Basculantele sunt acele utilaje care vă vin în ajutor după ce ați săpat, ați mutat și ați transportat de colo-colo diferite materiale. Basculantele rigide sau articulate pot fi încărcate și pot transporta materiale sau deșeuri pe distanțe lungi și pot fi folosite, totodată, pentru aprovizionarea șantierului. Basculantele sunt de diferite dimensiuni și pot căra diferite cantități de încărcături.

Acestea au fost cele 5 tipuri de utilaje esențiale pentru orice șantier. Bineînțeles, în funcție de tipul de lucrare pe care o veți efectua, veți avea nevoie și de altele. Nu uitați să explorați și gama largă de accesorii care le pot fi atașate acestor utilaje, pentru a vă ușura munca și pentru a reduce cheltuielile. Să auzim numai de bine!

 

 

Autor: Cătălin Vlăsceanu