De ce să participați la expoziții și târguri de utilaje

Bun găsit, pasionați ai utilajelor!

Fie că lucrați cu echipamente agricole sau de construcții, utilajele sunt o preocupare zilnică. Citim despre ele, căutăm ultimele descoperiri în domeniu, vrem să le deținem. Vorbim astăzi despre cum puteți cumpăra astfel de produse în cel mai eficient mod cu putință.

 

Să presupunem că ați trecut deja de bariera achiziției primului utilaj. Prima dragoste. Acum, vreți un echipament mai performant, care să vă ofere mai multă productivitate în muncă, să aibă cheltuieli de întreținere mai mici sau să consume mai puține resurse. Bineînțeles, sursa cea mai la îndemână de informare este internetul, dar aici există dezavantajul de a nu vedea, atinge, simți produsul de care sunteți interesați. Iar, în domeniul pasionaților de utilaje, acest lucru este esențial.

 

Sfatul nostru este să mergeți la cât mai multe târguri și expoziții de echipamente agricole și de construcții. Într-adevăr, în România nu sunt atât de multe, dar cel puțin la 3 evenimente pe an trebuie să spuneți „prezent”. Indagra, Agraria sau Ziua Pasionaților de Utilaje sunt ocazii numai bune de a vedea ultimele apariții în materie, de a vă pune la curent cu cele mai noi tehnologii sau chiar de a testa unele exponate. Este contextul ideal de a simți aerul acela de utilaj nou și de a vă lăsa imaginația să zburde. „Cum mi-ar sta la volanul acestui tractor sau ce-ar zice vecinul dacă m-ar vedea în acest excavator?”

 

Totodată, participarea la astfel de evenimente de profil vine la pachet cu un beneficiu pe care nu îl găsiți pe internet. Americanii îi spun, pompos, „networking”, dar noi îi spunem „a-ți face relații”. Adică, să întâlnești oameni din domeniul tău de activitate, fie constructori sau agricultori, să stai de vorbă cu producători sau furnizori de utilaje și să primești sfaturi avizate, de la profesioniști în domeniu. Este foarte important ca oamenii cu aceleași preocupări să se întâlnească într-un spațiu comun, dedicat lor, și să facă schimb de informații, să învețe unii de la alții și să prospere împreună. La un astfel de târg sau expoziție, nu mai e vorba de concurență.

 

Puteți crea relații pe termen lung, puteți descoperi utilaje sau atașamente de care nu ați auzit până acum, puteți să legați prietenii. Trebuie să fiți deschiși către nou și către noi orizonturi. Tehnologia se dezvoltă de la un an la altul, iar asta a început să se vadă tot mai mult în domeniul echipamentelor agricole și de construcții. De la tractoare comandate prin GPS, la excavatoare care pot fi operate și de un copil. Exagerez, bineînțeles. Dar ideea de bază este că utilajele secolului XXI sunt mai ușor de manevrat, mai prietenoase cu operatorul și mai eficiente în muncă.

 

La un eveniment de profil, găsiți producători din toate colțurile lumii și puteți descoperi echipamente la prețuri mai bune decât dacă le-ați cumpăra din reprezentanță. Sunt târguri care, în ziua evenimentului, vă oferă promoții și prețuri speciale pentru produsele expuse. Un astfel de moment este Ziua Pasionaților de Utilaje, sau ZPU, pe scurt, unde organizatorii pun în scenă chiar o vânzare publică de utilaje și atașamente, Licitația COLOSUS. Așa cum am spus, avantajele sunt multiple. De la crearea de noi relații de afaceri, la crearea de relații de lungă durată. Depinde doar de dumneavoastră.

Să auzim numai de bine!

 

 

Autor: Cătălin Vlăsceanu