NEOM, cea mai scumpă construcție din lume

NEOM, cea mai scumpă construcție din lume

Astăzi, veți afla totul despre NEOM, un loc inovator, poziționat în nord-vestul Arabiei Saudite, care va costa 500 de miliarde de dolari, bani publici. Creatorii acestuia evită să numească NEOM oraș, asta pentru că este compus din 4 mari regiuni, fiecare cu un specific aparte: orașul liniar The Line, zona industrială Oxagon, destinația montană Trojena și insula Sindalah.

Atragerea de personal în construcții

Atragerea de personal în construcții

Data trecută, am discutat despre deficitul de personal din construcții și despre modalități de a atrage tinerii spre acest domeniu. Astăzi, vorbim despre nevoia de personal feminin în industrie, despre penuria de muncitori specializați și despre importanța transmiterii cunoștințelor, odată cu pensionarea unui om care a muncit o viață în construcții.

Penuria de muncitori în construcții

Penuria de muncitori în construcții

Sectorul construcțiilor se confruntă cu o criză de personal, iar asta nu se întâmplă doar în România, ci la nivel global. Industria trebuie să facă față mai multor provocări, de la întârzierile pe lanțul de aprovizionare, la creșterea prețurilor materialelor de construcții și până la deficitul de angajați specializați. Conform unui studiu efectuat în SUA, 41% dintre muncitorii din construcții…

S-a rupt lanțul de aprovizionare

S-a rupt lanțul de aprovizionare

Astăzi, discutăm despre problemele care au intervenit în industrie pe lanțul de aprovizionare, odată cu pandemia COVID-19 și războiul dintre Rusia și Ucraina. Sectorul construcțiilor a fost serios afectat de creșterile de prețuri și congestionarea rutelor de transport, iar criza din energie a înrăutățit situația. Despre toate acestea, vorbim în cele ce urmează.

Industria și piața muncii

Industria și piața muncii

Astăzi, ne mutăm atenția de pe echipamentele agricole și de construcții pe factorul uman, fără de care utilajele ar fi inutile. Discutăm despre ce este valoros pentru angajatori și angajați, deopotrivă. Forța de muncă la nivel global este îmbătrânită, iar angajații de astăzi își schimbă cu ușurință locul de muncă, în căutare de bunăstare și siguranță.

Previziuni pentru domeniul construcțiilor

Previziuni pentru domeniul construcțiilor

Astăzi, vorbim despre vânzările de echipamente de construcții din ultimii 2 ani și, totodată, la ce să ne așteptăm pentru următorii 2 ani. O perioadă excelentă pentru industrie a fost 2021, cu o ușoară descreștere anul trecut și cu previziuni mai puțin optimiste pentru anul în curs și pentru 2024. Specialiștii se așteaptă ca economia globală să încetinească, iar piața…