7 vești bune pentru domeniul construcțiilor

7 vești bune pentru domeniul construcțiilor

Domeniul construcțiilor se află într-o continuă dinamică, iar situația este volatilă la nivel internațional, chiar dacă, cel puțin ipotetic, de pandemie am scăpat. Repercusiunile țin de încetinirea creșterii economice, întârzieri pe lanțul de distribuție și costuri tot mai mari. Slavă Domnului, sunt și motive de optimism, iar astăzi ne vom concentra pe veștile bune pentru domeniul construcțiilor.

Automatizarea utilajelor de construcții

Automatizarea utilajelor de construcții

Astăzi vorbim despre automatizarea utilajelor și despre cele 5 niveluri de autonomie pe care acestea le pot atinge. Automatizarea echipamentelor de construcții are rolul de a crește productivitatea, de a contribui la respectarea termenelor de execuție și de a spori gradul de siguranță pe șantiere. Utilajele autonome funcționează pe baza a 3 tehnologii avansate: LiDAR, IMU și GPS.

Dreptul de a repara

Dreptul de a repara

Deschidem anul cu un subiect fierbinte, mai ales pe agenda internațională. Dreptul clienților de a-și alege propriul mecanic sau de a-și repara singuri utilajele. Situația serviciilor postvânzare este una complexă atât pentru producători, cât și pentru furnizori. Dacă un utilaj este în garanție și clientul dorește păstrarea acesteia, producătorul are pretenția ca doar dealerii autorizați să se ocupe de reparații…

Importanța serviciilor postvânzare

Importanța serviciilor postvânzare

Am discutat despre direcția în care se îndreaptă industria și am demonstrat utilitatea furnizorilor de echipamente agricole și de construcții în ultimele două emisiuni. Astăzi, vorbim despre importanța serviciilor postvânzare. Producătorii de utilaje vor să ocolească marile reprezentanțe când vine vorba de service, din cauza costurilor ridicate. Alternativa vine din partea furnizorilor locali.

Beneficiile pe care vi le aduc furnizorii de utilaje

Beneficiile pe care vi le aduc furnizorii de utilaje

Data trecută, am vorbit despre direcția imprevizibilă pe care o urmează industria și despre felul în care furnizorii de echipamente agricole și de construcții sunt afectați de comportamentul clienților. Cea mai nouă tendință este ca fabricile să vândă direct către consumatorul final și să scoată, astfel, intermediarii din ecuație. Astăzi, vorbim despre importanța dealerilor de utilaje.

Schimbări pe piața de utilaje

Schimbări pe piața de utilaje

Anul 2023 ne pândește după colț, așa că e bine să fim pregătiți și să știm la ce schimbări să ne așteptăm în viitorul apropiat. Desigur, în ceea ce privește industria și piața echipamentelor de construcții. Comportamentul clienților s-a schimbat în ultimii ani, iar marii achizitori de utilaje preferă să apeleze direct la producători, în detrimentul dealerilor, furnizorilor sau intermediarilor.

Utilajele lansate la Bauma 2022

Utilajele lansate la Bauma 2022

A trecut o lună de când cea mai mare expoziție de utilaje din lume și-a închis porțile vizitatorilor săi, așa că se cuvine să tragem linie și să facem un bilanț a ceea ce a reprezentat Bauma 2022 pentru industrie. Bauma 2022 a însemnat 614.000 de metri pătrați de spațiu expozițional, peste 3.200 de producători și companii reprezentate și aproape…

Îngrijirea utilajului în sezonul rece

Îngrijirea utilajului în sezonul rece

Data trecută, am vorbit despre 5 modalități simple prin care vă puteți menține tractorul sau excavatorul în stare perfectă de funcționare pe timp de iarnă. Așadar, o emisiune care se adresează atât fermierilor, cât și constructorilor. Astăzi, venim în sprijinul dumneavoastră cu încă 5 recomandări care vă vor feri utilajul de efectele frigului și zăpezii.

Cum ne protejăm utilajul pe timp de iarnă

Cum ne protejăm utilajul pe timp de iarnă

Utilajele nu își iau liber de sărbători și sunt vulnerabile în fața condițiilor meteorologice extreme. Prin urmare, funcționalitatea echipamentelor agricole și de construcții poate fi grav afectată, dacă acestea nu sunt îngrijite corespunzător în sezonul rece. În emisiunea de astăzi, vă oferim 5 sfaturi pentru a fi sigur că utilajul dumneavoastră va ieși cu bine din iarnă.