Conversia utilajelor diesel în electrice

Bine v-am găsit, pasionați ai utilajelor!

Am tot vorbit în articolele noastre despre tranziția către utilaje electrice și despre direcția în care se îndreaptă industria în scopul de a reduce poluarea. Astăzi, vorbim despre eforturile unei companii americane de a face ceva mai mult decât a privi către viitor cu speranță. ZQuip, o subsidiară a Moog Construction, transformă utilajele de construcții diesel în utilaje electrice.

 

Pe scurt, ZQuip oferă soluții modulare electrice care pot fi adaptate la excavatoare, stivuitoare, miniîncărcătoare, încărcătoare frontale și alte echipamente diesel. Compania-mamă, Moog Construction, are o vastă experiență în crearea de tehnologii revoluționare, un exemplu în acest sens fiind prototipul Bobcat Rogue. ZQuip a creat un kit de conversie a utilajelor diesel – fie ele și vechi – în utilaje nepoluante. Conceptul a fost demonstrat pe excavatorul de 8 tone Caterpillar 308 diesel și a fost propus deja pentru un premiu internațional la categoria inovație.

Rezultatul a fost unul dintre cele mai puternice, eficiente din punct de vedere al consumului și nepoluante excavatoare din gama 8 tone disponibile în momentul de față pe piață. Desigur, i-am citat pe inginerii ZQuip. Producătorul american a atacat două probleme pe care le au echipamentele electrice în momentul de față: costurile ridicate și autonomia scăzută. Iar soluția la aceste probleme este un pachet de baterii modulare.

 

O altă neplăcere pe care o experimentează clienții de utilaje electrice ține de compatibilitate. De la software, la încărcător. Practic, dacă ai un echipament electric marca JCB și un altul marca Volvo, vei avea nevoie de doi manipuli pentru alimentare cu energie și de două stații de încărcare. ZQuip rezolvă această situație printr-un kit de conversie care este format din baterii modulare ce pot fi mutate de pe un utilaj pe altul. Astfel, se elimină orice risc de incompatibilitate între sursa de alimentare, încărcător și utilaje.

Când se face conversia, sunt îndepărtate contragreutățile și motorul diesel, iar în locul acestora sunt montate oricâte baterii este nevoie pentru a asigura buna funcționare. Mai mult decât atât, bateriile au dublu rol: alimentează utilajul și acționează ca o contragreutate. Sistemul hidraulic nu este afectat de această schimbare, întrucât este alimentat de baterii, așa că nu este nevoie de înlocuirea acestuia.

 

Bateriile modulare sunt protejate de o carcasă termică, ceea ce înseamnă că temperatura acestora este constantă și neafectată de vreme. Prin urmare, chiar dacă nu sunt folosite imediat după încărcare, puterea generată este optimă. Sunt disponibile două variante, de 70 și de 140 de kilowați oră, respectiv cu tensiunea electrică de 600 și 800 de volți. Datorită acestor specificații tehnice, bateriile ZQuip au dimensiuni compacte și pot fi transportate cu ușurință, precum și mutate de pe un utilaj pe altul.

Tehnologia ZQuip este mai avantajoasă și din punct de vedere financiar față de achiziția directă a unui utilaj electric. Dacă un excavator diesel costă 150.000 de euro, omologul său electric este cu 40% mai scump. Pe de altă parte, conversia unui excavator diesel cu sistemul ZQuip este mai ieftină și căpătați un dispozitiv universal, care poate fi montat pe orice tip de echipament de construcții.

 

Un alt beneficiu ține de forța pe care o garantează un utilaj electric convențional. Limita de putere depinde de capacitatea bateriilor și de numărul acestora. Ca urmare, clienții sunt nevoiți să cumpere cea mai puternică echipare, chiar dacă nu o vor folosi poate niciodată la capacitate maximă. În schimb, dacă optați pentru ZQuip, cumpărați doar numărul de baterii care vă asigură exact puterea de care aveți nevoie. Nici mai mult, nici mai puțin.

Dacă vom vedea această tehnologie și în România, rămâne de văzut. Până atunci, să auzim numai de bine!

 

 

Autor: Cătălin Vlăsceanu