Istoria unui producător de tractoare de renume mondial

Bine v-am găsit, pasionați ai utilajelor!

Echipa Utilaje TV vă propune o nouă incursiune în istoria marilor fabricanți de echipamente grele. Astăzi vorbim despre producătorul de tractoare Kioti. Kioti este, de fapt, denumirea comercială a tractoarelor Daedong în Europa și America de Nord.

Traducerea termenului Kioti o regăsiți și pe emblemă, respectiv coiotul, un mamifer carnivor din America, asemănător cu lupul și cu șacalul. Dar de unde a apărut legenda coiotului și de ce brand-ul Daedong nu este cunoscut și promovat în întreaga lume?

Ei bine, în 1986, sud-coreeni au livrat primele tractoare în Statele Unite ale Americii și, pesemne, vreun geniu în marketing le-a transmis producătorilor asiatici că ar face bine să își asocieze utilajele agricole cu un alt nume decât Daedong, un nume care nu le-ar spune nimic viitorilor clienți americani. Așa a luat naștere Kioti, care reprezintă un animal 100% american, deci un simbol ușor de recunoscut, de reținut și de îndrăgit.

Dar să începem cu adevăratul început. Compania Daedong Industrial a fost fondată în Coreea de Sud, în anul 1947, odată cu deschiderea unei uzine unde se fabricau unelte agricole.

După doar 2 ani, Daedong a trecut la producția de motoare, iar, în 1962, de pe porțile fabricii sud-coreene a ieșit primul utilaj propriu. Un motocultor.

Marele pas către producția de tractoare a fost făcut în anul 1968, pentru ca, după doar 3 ani, în portofoliul companiei să intre și fabricarea de combine agricole.

Astăzi, Daedong este lider național în domeniu, cu o cotă de piață de 35%, grație tractoarelor, combinelor agricole și transplantatoarelor de orez comercializate. Totodată, Daedong a fost prima companie sud-coreeană din domeniul producției de utilaje agricole care s-a extins la nivel internațional.

Daedong Kioti Europe a ocupat o poziție strategică, aproape de portul Rotterdam, din Olanda. Utilajele agricole sud-coreene ajung în aproape 30 de țări, printre care și România, grație unei rețele formate din peste 500 de distribuitori. Datorită acestei strategii agresive de acaparare a pieței, tractoarele Kioti au devenit printre cele mai apreciate utilaje agricole din Europa.

Pe lângă această rețea perfectă de distribuție, elementele câștigătoare sunt disponibilitatea rapidă a pieselor de schimb și sprijinul operațional de înaltă calitate. Pe scurt, dacă ți-ai achiziționat un tractor Kioti, acesta îți va fi livrat într-un timp record și nu va trebui să îți bați capul cu mentenanța sau viitoarele probleme de ordin tehnic.

Daedong USA este o subsidiară a companiei sud-coreene, specializată în distribuția de tractoare de înaltă calitate. Dar gama de produse Kioti nu se oprește aici. În Statele Unite ale Americii, sunt livrate vehicule utilitare, atașamente și accesorii agricole.

Daedong USA a fost fondată în anul 1993 și a înregistrat o ascensiune vertiginoasă datorită abilității inginerilor sud-coreeni de a crea echipamente pe placul americanilor. Au ascultat nevoile fermierilor și le-au oferit exact produsele de care aveau nevoie. Ca urmare a acestei strategii câștigătoare, Kioti are peste 400 de dealeri numai în America de Nord și un sistem bine pus la punct de distribuție de utilaje, atașamente și piese de schimb.

În încheiere, se cuvine să vorbim și despre produsele vedetă ale companiei sud-coreene. Sub sloganul „Dacă ai o treabă grea de făcut, Kioti o va rezolva”, tractoarele sud-coreene se remarcă printr-o gamă extinsă, în funcție de nevoile fermierilor. Practic, nu există sarcină agricolă pe care tractoarele Kioti să nu o îndeplinească.

În plus, tractoarele Kioti pot fi dotate cu un număr mare de atașamente, lucru care vă permite să vă transformați utilajul agricol într-un încărcător frontal sau chiar excavator.

Aceasta a fost istoria Kioti, sinonimă cu organizația sud-coreeană Daedong. Până vom întoarce împreună o nouă filă în cartea de istorie a utilajelor, să auzim numai de bine!

 

 

Autor: Cătălin Vlăsceanu